Bílí Tygři Liberec

Lukáš
Plos

kup si
dres teď
Česká republika

Lukáš
Plos

Pozice
útočník
Narozen
21. 6. 2004 (19 let)
Výška
194 cm
Váha
94 kg
Hůl
levá

Související fotogalerie

Související články

Cítily jsme obrovskou podporu, říká Tygřice Plosová po historickém úspěchu na MS

Liberec - České juniorky do 18 let se postaraly o obrovský úspěch! Z mistrovství světa ve švýcarském Zugu si přivezly stříbrné medaile, po semifinálové senzaci proti Kanadě podlehly ve finále Spojeným státům. Důležitou součástí týmu byla také členka první lajny a asistentka kapitánky Tereza Plosová, která hokejově vyrůstala v Liberci. V rozhovoru mluví například i o nedávném přesunu na sever Evropy.

Junioři završili týden druhou výhrou, Plzeň sestřelil dvougólový Plos

Liberec - V rámci 18. kola se juniorští Bílí Tygři představili na domácím ledě, kam přijela Plzeň. Utkání se od samotného začátku vyvíjelo lépe pro domácí celek, avšak hosté v závěru první periody srovnali. Klid libereckým barvám dodal Lukáš Plos, který ve druhé třetině hned dvakrát propálil plzeňského gólmana. Závěr zápasu ještě chtěli Plzeňští zdramatizovat, a tak sáhli po hře bez brankáře. Této herní situace využil minutu před koncem Radim Handl, který stanovil skóre duelu na závěrečných 4:2 pro Liberec.

Od začátku šlo vidět, že to vítězství chceme, líčí po zápase Handl

Liberec - Před necelými dvaceti dny byl představen jako nová ofenzivní posila tygří juniorky. Prakticky ihned se zařadil mezi opory týmu a našel si místo v první letce šelem, kde tvoří výbornou trojici s Jenčovským a Plosem. Řeč není o nikom jiném než o Radimu Handlovi, který ve včerejším zápase srovnával stav skóre v čase 59:02 parádní dělovkou z vrcholku kruhu. Jak se zatím zabydlel v novém prostředí?