Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi odchází do KHL

Date of publication Author Redakce

Liberecký odchovanec Tomáš Filippi míří do KHL! To o čem se již delší dobu spekulovalo, se stává skutečností. Dvaadvacetiletý útočník a nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů se domluvil na tříletém kontraktu s předním ruským týmem Metallurgem Magnitogorsk.

Rodák z Rychnova nad Kněžnou Tomáš Filippi začínal s hokejem v Trutnově. Nicméně už v kategorii starších žáků si talentovaného hráče vyhlédli Bílí Tygři a brzy následoval i přestup do libereckého klubu. I pod Ještědem patřil Tomáš k tahounům svého týmu a to jak v dorostu tak v juniorech. Brzy se objevil také v mládežnických reprezentačních výběrech. Výrazně na sebe upozornil především na MS osmnáctiletých v roce 2009 a není proto divu, že se brzy stěhoval do zámoří. Za mořem vystřídal dva týmy v rámci QMJHL, Québec Remparts a Baie-Comeau Drakkar a v obou působištích byl velmi produktivní. I proto se v roce 2012 objevil na MS dvacetiletých. Ovšem i přes povedené sezóny kýžená nabídka od klubu z NHL nepřišla a Tomáš se rozhodl pro návrat do Česka. V dresu Bílých Tygrů se Tomáš Filippi brzy vypracoval mezi klíčové hráče liberecké ofenzivy. Své výkony korunoval v uplynulé sezóně, kdy byl se se ziskem 40 bodů za 16 gólů a 24 nahrávek nejproduktivnějším Tygrem sezóny. Celkem má dvaadvacetiletý šikula na svém kontě 155 extraligových startů, ve kterých si připsal 94 bodů za 37 branek a 57 asistencí.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"My jsme samozřejmě chtěli Tomáše v týmu i v dalších sezónách a v tomto duchu jsme s ním i jednali. Bylo nám ovšem jasné, že o hráče jeho kvalit budou mít zájem i týmy ze zahraničí. Takové nabídce, jaká přišla z Magnitogorsku bohužel nemůžeme konkurovat. Chtěl bych Tomášovi poděkovat za odvedenou práci v libereckém dresu a v novém působišti mu přeji hodně úspěchů.

Tomáše Filippiho si díky výkonům v libereckém dresu všiml i reprezentační kouč Vladimír Růžička a už v loňské sezóně jej pozval na přípravný kemp před světovým šampionátem. Tomáš nastoupil k zápasům Challenge Cupu, kde zanechal dobrý dojem, ale na vrcholný turnaj se nakonec neprobojoval. Letos se mladý útočník představil na dvou turnajích EHT a v současné chvíli znovu usiluje o nominaci na mistrovství světa. Celkem si Tomáš připsal zatím 12 reprezentačních startů, ve kterých zaznamenal 2 branky.

Vyjádření Tomáše Filippiho:

"Nové angažmá jsem nijak aktivně nehledal, neměl jsem touhu odejít a těšil se na další sezónu v Liberci. Když přišla lukrativní nabídka z Ruska, těžko se odmítala, protože za rok už by přijít nemusela. Nechtěl jsem promarnit šance na další vývoj v hokejové kariéře. Chtěl bych poděkovat za 3 krásné roky v Liberci všem fanouškům, spoluhráčům a všem, kteří se o nás starali.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Puk TYGR

125 Kč
Koupit

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit