Bílí Tygři Liberec

Každý den v reprezentaci beru jako výhru, říká obránce Radim Šimek

Date of publication Author Dominik Jakubec

L i b e r e c - Už během úterý se Radim Šimek spolu s Jakubem Valským a Tomášem Filippim hlásili trenéru Vladimíru Růžičkovi na přípravném kempu reprezentačního výběru. Jak se mladý obránce těší na svou premiéru v národním dresu a jak se ohlíží za proběhlou sezonou? To se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Radime, jaké se nabízí krátce po sezoně její hodnocení?
Samozřejmě to nic vyloženě pozitivního být nemůže. Za cíl jsme si dali play-off, ale místo toho hráli jenom play-out, takže by bylo špatně, kdybychom se s tím spokojili.

Radim Šimek si pozvánku do reprezentace vysloužil skvělými výkony

Alespoň po osobní stránce se ti ovšem dařilo, vypracoval ses do základní sestavy a probojoval se do reprezentace, to určitě potěší?
To ano, po individuálně mi sezona vycházela, podařilo se mi posbírat nějaké body. Jako takovou odměnu pak beru pozvánku do reprezentace, která mi udělala radost. Černou kaňkou je ale ten chybějící týmový úspěch.

Jak se na reprezentační sraz těšíš?
Jsem sice velmi natěšený, ale cítím také značnou nervozitu. Vůbec nevím, co od toho čekat, protože jsem nikdy nebyl ani v žádném mládežnickém reprezentačním výběru a bude to tak pro mě naprostá premiéra. Zároveň mě velmi láká zkusit si působit pod trenérem Vladimírem Růžičkou.

Před rokem se tvůj spoluhráč Ondra Vitásek propracoval z prvního kempu až na mistrovství světa. Věříš, že bys ho mohl napodobit?
Kdybych nevěřil, bylo by něco špatně! (úsměv) Ale budu brát jako výhru každý den, po který se v reprezentaci udržím. Co se má stát, to se stane.

Co jako nováček očekáváš od spolupráce s hráči, kteří naopak patří mezi reprezentační stálice?
Je tam řada hráčů, kteří již ve své hokejové kariéře opravdu hodně odehráli, nasbírali spoustu zkušeností. Já osobně tedy doufám, že budu mít možnost se od nich v řadě záležitostí něco přiučit.

Co plánuješ na dovolenou, která bude následovat?
Určitě pojedu na chalupu, na ryby, a budu tam co nejlépe regenerovat, abych mohl být do přípravy úplně fit.

Na letní přípravu se asi příliš netěšíš?
(úsměv) To je sice pravda, ale nedá se s tím nic dělat. Příprava, včetně její suché části, zkrátka k celé sezoně patří a bez ní by to nešlo.

Co od další sezony očekáváš?
Určitě už budeme chtít udělat nějaký týmový úspěch, což znamená minimálně projít do play-off a dostat se co nejdál. Fanoušci nás skvěle podporovali poslední tři sezony, ale nám se stále nedaří udělat jim radost. Tentokrát to už musíme zlomit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit