Bílí Tygři Liberec

Každý bod rozhoduje, ví Petr Jelínek. Reprezentant Filippi talentem měsíce.

Date of publication Author Jan Kousal

L i b e r e c - Bílým Tygrům stačil k výhře nad Hradcem Králové jediný gól, o který se postaral Petr Jelínek. Asistenci si na přesilovkové brance připsal talent měsíce listopadu Tomáš Filippi. Společně s autorem vítězné trefy hovořil nejen o duelu s Mountfieldem, ale také o své reprezentační pozvánce a o zmíněné anketě webu hokej.cz.

Byly odehrané sotva tři minuty a Liberec už vedl. Po přesilovkové kombinaci se dokázal prosadit Petr Jelínek. „Máme to nacvičené z tréninku, takže tak nějak o sobě víme. Radim Šimek vystřelil od modré a já jsem to tečoval. Bylo to trochu šťastné, ale to k tomu patří,“ ohlížel se za celou situací autor vítězné trefy.

Petr Jelínek slaví

Tygři se díky výhře nad Hradcem Králové dotáhli na týmy bojující o přímý postup do play-off a ukázali, že i oni budou usilovat o co nejlepší umístění po dvaapadesáti kolech. „Tak my hlavně musíme přidat nějaké body. Brno bylo také dole a teď je čtvrté. Každý bod rozhoduje, takže bychom je měli sbírat, dokud to jde,“ poodkryl liberecké plány Jelínek.

„Dneska jsme začali hrát všichni od první minuty. Ty zápasy předtím jsme museli vždy dotahovat, protože jsme první třetinu spali. Nevím, čím to bylo, ale dnes se nám začátek povedl,“ uznal liberecký útočník. „Je skvělé, že jsme neinkasovali. Makali jsme dopředu i dozadu a myslím si, že to vítězství je opravdu zasloužené.“

V posledních týdnech se v tygřím dresu daří Tomáši Filippimu, který v osmi po sobě jdoucích zápasech posbíral hned 13 bodů, a rázem se tak stal nejproduktivnějším libereckým hráčem. „Hráli jsme to, co jsme chtěli. Dali jsme první gól a dál jsme to ubránili, což se nám hodně dlouho nepovedlo. To je rozhodně povzbuzující do dalších zápasů,“ zhodnotil utkání mladý forvard.

Tomáš Filippi v listopadu oslnil

Filippi byl navíc na webu hokej.cz vyhlášen talentem měsíce listopadu. „Moc jsem to nesledoval, až táta mi zavolal, že jsem vůbec v nominaci. O vítězství jsem se dozvěděl až den před zápasem od tiskového mluvčího,“ usmíval se produktivní útočník.

Navíc je také součástí reprezentační nominace kouče Vladimíra Růžičky na ruský Channel One Cup. „To je asi to nejlepší, co jsem mohl dostat k Vánocům. Je to obrovská čest hrát za nároďák, tím spíš, když jsou nominováni hráči z KHL. Rozhodně mě to hodně povzbudilo,“ uzavřel Filippi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit