Bílí Tygři Liberec

Jakub Valský: Abychom se posunuli tabulkou, musíme vyhrávat za tři body

Date of publication Author Dominik Jakubec

L i b e r e c – Proti Kometě prohrávali už 0:2, přesto tygří smečka díky dvěma brankám Jakuba Valského vyrovnala a nakonec dovedla duel do vítězného konce. Navíc se spolu s Tomášem Filippim postaral o dva góly v oslabení. „Týmu hodně pomůže, když se něco takového povede,“ chválí si mladý útočník.

Jakube, utkání s Kometou pro vás nezačalo příliš dobře...
Už zase nás potkal špatný začátek. Soupeř na nás vlétl, měl mnohem lepší pohyb a díky tomu se k jejich hráčům i odrážely puky. Z toho pramenily ty dva rychlé góly. Naštěstí jsme si k tomu v šatně něco řekli a od druhé třetině se obraz hry otočil.

To rozhodně, v čem ta změna spočívala?
Řekli jsme si, že do toho musíme jít, musíme to vzít na sebe. Díky tomu se k nám otočilo i štěstí a padly i nějaké góly. Zaplať pánbůh za to.

Utkání jste přitom zlomili v oslabení. To se moc často nestává, že?
To je pravda. Jednou jsme tam vypíchli soupeři puk, ujížděli jsme dva na nula a proměnili jsme to. Pak jsem našel Tomáše Filippiho, ten ujel a krásně skóroval bekhendem. Právě takové góly těžké zápasy otáčejí.

Oslava Valského branky

Nedařilo se vám vyhrávat za tři body, myslíš, že vám pomůže výhra nad Brnem, které bylo za poslední měsíc nejúspěšnějším týmem extraligy?
Doufám, že ano. Všichni už jsme si zkusili otáčet zápasy, ve kterých jsme od začátku prohrávali. Pak jsme měli třeba jen dva body, ale my potřebujeme vyhrávat za tři, abychom se mohli posunout tabulkou nahoru.

Máte za sebou už první polovinu soutěže. Jak ji hodnotíš?
Hrajeme hrozně na střídačku. Dvakrát prohrajem, pak vyhrajem, pak vyhrajeme na nájezdy. Nikdy jsme to ještě nepotvrdili třemi zápasy po sobě. Ty by nás posunuly třeba na šestou příčku, do klidných vod tabulky. Prostě nedokážeme vyhrát třikrát za sebou.

Není to i tím, že se v každém zápase prosazuje prakticky jen jedna lajna?
To je možné, nemáme dostatečně stabilní výkony na všechny lajny. Nestane se, že by zahrály tři v jednom zápase. Chtělo by to, aby se góly rozmělnily do více formací.

Toto utkání vyšlo tvé lajně. Co jste si s Tomášem Filippim po zápase říkali?
My si s ním nemusíme nic říkat. Pochválíme se, povíme si, jak to bylo, a budeme se snažit na to v dalších zápasech navázat. Snad se nám bude dařit stejně.

Skoro se zdá, že by se vám hodilo hrát spíš v oslabení...
(směje se) To zase ne, musíme hrát radějí pět na pět. Ale je rozhodně dobré, když se nám v oslabení podaří občas skórovat, týmu to pomůže. Nemůžeme na to ale spoléhat pořád.

Už poněkolikáté se vám podařilo otočit průběh zápasu. To už asi také nemůže být náhoda?
Tak nám ani nic jiného nezbývalo. Pokud jsme chtěli vyhrát, prostě jsme museli skóre otočit. Musíme jít výhře naproti, a ono to musí vyjít.

Čím to tedy může být?
Nevím, asi je tam nějaká vnitřní síla našeho týmu. Chtělo by ji to konkrétně najít a hrát s ní v klidu už od začátku. Ale je podstatné, že tu nějaká síla je, v závěru dokážeme zápas otočit a hrajeme lépe, než soupeř.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Šňůrka na krk TYGR

70 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit