Bílí Tygři Liberec

Rozhovory s Tomášem Filippim a Jánem Lašákem po utkání s Mladou Boleslaví

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c – Ani druhý vzájemný duel Bílých Tygrů a nováčka z Mladé Boleslavi nebyl pro Severočechy lehkým. Hosté z města automobilového průmyslu nejprve otevřeli skóre a pak drželi po zbytek klání krok se svým hostitelem, jenž však v prodloužení dokázal svého soka zdolat. Zatímco vítěznou trefu vsítil Tomáš Filippi, na druhé straně se pěkným výkonem prezentoval Ján Lašák.

Teprve druhé vzájemné střetnutí od předloňské baráže, která skončila lépe pro Liberec, to je poměrně lákavá nabídka. Skutečnost ale byla jiná, hru provázely chyby a nepřesnosti a tempo nestálo za řeč. "Byl to možná dokonce hnusný zápas, ale bereme dva body, což je důležité. Za týden se nikdo ptát nebude, jak krásné to utkání bylo," komentuje tento problém Tomáš Filippi, jenž duel ukončil v pětašedesáté minutě gólem v prodloužení.

"Střídání před tím jsem z podobné situace nahrával a nic z toho nebylo. Tak jsem si řekl, že to příště vezmu na sebe, zkusím tam vyjet a vystřelit," vysvětluje mladý útočník, který se navíc stal hvězdou zápasu, jelikož také asistoval na první trefu Severočechů.

Hráčem utkání na straně hostů se pak stal obránce Boris Žabka, bývalý člen libereckého mužstva. Právě on se svou tvrdostí staral o pozornost fanoušků a když je nedokázali udržet ve střehu pohledné šance, byly to emoce, které často vzplanuly po jeho hitech.

"Dostal jsem tam dva ostré hity od Borise Žabky. Je to zkušený obránce a v takových situacích ví, co má dělat," říká Filippi. "Byly to krásné čisté zákroky, já si do toho najel jak nějaký patnáctiletý školák."

Z pohledu gólmana to ale tolik nepomáhá. Je známo, že brankáři preferují zápasy, při kterých nepřimrznou k ledové ploše. Podobně na tom je i Ján Lašák. "Bylo tam dnes hodně puků, které jsem neviděl, takže jsem se zapotil, ale není nic těžšího, než to zvládnout psychicky. Fyzicky jsme na pomalé zápasy připravení všichni, takže jde hlavně o tu psychickou stránku."

Nepříjemnosti mohl nadělat i rychlý gól, který Středočeši vstřelili. Už ve druhé minutě překonal Lašáka Radan Lenc, ale slovenský gólman situaci zvládl na jedničku. "Šli jsme do zápasu s tím, že pokud dostaneme více než jeden nebo dva góly, tak nám to může dělat problémy. Rychle jsem dostal gól, ale nijak jsem to neřešil a soustředil se dál na svou hru." To se nakonec vyplatilo a vítězně z duelu vyšli domácí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit