Bílí Tygři Liberec

Určitě jsme neudělali ostudu, ohlíží se za Ligou mistrů Tomáš Filippi

Date of publication Author Dominik Jakubec

O u l u – V posledním utkání skupinové fáze hokejové Ligy mistrů se sice asistencí zapříčinil o jedinou branku svého týmu, ani tak ale nemohl mít Tomáš Filippi důvod k radosti. Bílí Tygři totiž po boji nakonec končí svou pouť touto prestižní soutěží, neboť ani druhé místo ve skupině k postupu nestačilo.

Tomáši, vaše cesta Ligou mistrů je u konce, co k tomu říct?
Myslím, že jsme rozhodně neudělali ostudu. Odehráli jsme některé velmi povedené zápasy. I dnes jsme měli šance, jenže jsme nedávali góly. Celkově z toho ale mám dobrý pocit, bylo to zajímavé srovnání s týmy z celé Evropy. S některými už jsme hráli i dříve, v rámci European Trophy, ale i tak to bylo vždy zajímavé zpestření sezony.

Tomáš Filippi byl v CHL naším druhým nejproduktivnějším hráčem

V čem bylo Oulu, které nakonec na váš úkor postupuje, lepší?
Oni byli o trošku víc nabruslení. Každý, kdo zápas viděl, může jednoznačně říct, že nás hrozně držel gólman, bez toho jsme mohli dostat pět šest branek. Nevím, možná je to už prací s mládeží, že více pilují bruslení, těžko říct. Musíme se nad sebou zamyslet, protože třeba právě v tomto zápase byl rozdíl v bruslení markantní.

Pět z šesti českých týmů nakonec nepostoupilo ze skupiny, je to třeba podle tebe známkou toho, že na tu evropskou špičku nemají?
Asi je to trochu vidět. Skoro nikdo nepostoupil, tak nemůžeme říkat, že jsme lepší, než jiné evropské týmy. Na druhou stranu to hrozně zkresluje. Kupříkladu my jsme mohli doma porazit Oulu nebo vyhrát v Košicích, tam chyběly drobnosti a mohli jsme to otočit na svou stranu.

Nyní už se můžeš zpětně ohlížet za celou soutěží, jak ji hodnotíš?
Rozhodně se mi to líbí. Než abychom jeli do Boleslavi nebo na Slavii, letíme do Německa, Finska nebo na Slovensko. S českými týmy se v lize potkáváme pořád, proto to byly skvělé příležitosti vyzkoušet něco nového.

Jde na vyřazení možné hledat nějaké pozitivum? Například že už se můžete plně soustředit na extraligu.
Už je to za námi, můžeme být hlavou pouze v extralize. Doteď jsme měli v hlavách to, že nás ještě čeká trip ve Finsku. Ale že bychom zase proti Oulu šetřili síly na neděli, to rozhodně ne. Postoupit jsme chtěli, získat tím něco zpátky pro klub, když už nás do této soutěže dostal, ale zkrátka se to nepovedlo a my už se musíme soustředit jen na extraligu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Čepice zimní TYGR

390 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit