Bílí Tygři Liberec

Filippiho trápí záda a připravuje se individuálně. Na fotbalovém MS fandí Belgii

Date of publication Author

L i b e r e c – Patří do skupiny dravých mladíků, kteří se v týmu rozhodně neztrácí. Po svém návratu z juniorských soutěží v Kanadě naskočí Tomáš Filippi v dresu Bílých Tygrů už do své třetí sezony v řadě. Poprvé je však něco jinak: dvaadvacetiletý útočník se na nový ročník připravuje vzhledem ke zdravotním potížím individuálně.

"Trápí mě záda, takže s týmem teď trénovat nemůžu. Mám individuální plán," řekl Filippi. "V Liberci jsem až poslední týden, jinak jsem makal doma v Trutnově."

Tomáš Filippi nasbíral v loňské sezoně 21 bodů (11+10).

Ale že by si bez přísného dozoru trenérů ulevoval? To v žádném případě. "Vím, že se musím připravit co nejlíp. Jinak bych nedostal smlouvu a tím pádem neměl práci, takže nic nešidím," pousmál se.

"Samozřejmě je to něco jiného. Za celou svoji kariéru jsem ještě nic podobného nezažil, ale na led už bych měl jít normálně s klukama. Tam už budu dělat všechno s týmem," doplnil hráč, který loni nakoukl i do národního mužstva.

V těchto dnech ale od hokeje přeci jen částečně odvrací zrak. V Brazílii je totiž v plném proudu fotbalové šílenství! A velkou pozornost má i od mužů, kteří bojují ve studených měsících mezi mantinely s holemi. "To víš, že mistrovství sleduju. To je snad jasný, ne?" chechtal se Filippi.

"Hrozně to přeju Belgii. Když hráli první zápas proti Alžírsku, tak jsem si na ně byl dokonce snad po deseti letech vsadit," prozradil borec s číslem 41 na zádech. Mezi typické fotbalové fanoušky se však neřadí. "Že bych si sednul k televizi a k tomu otevřel pivo? To ne, ani nikam nechodím. Koukám doma," dodal.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit