Bílí Tygři Liberec

Dostali jsme hrozně hloupé góly, mrzelo Filippiho. Ve Švédsku však očekává těžší bitvy

Date of publication Author Lukáš Šonský

L i b e r e c – Severočeši si připsali v European Trophy druhou porážku. Na ledě Svijanské arény nevyzráli na soupeře z Bernu, hosté otočili v průběhu první části nepříznivý stav a Tygry již na dosah nepustili. Tomáš Filippi zařídil obě liberecké trefy, krátce po utkání v něm však převládal pocit zklamání.

Jeho formace patřila k nejlepším, zařídila obě branky a protivníka trápila. Přesto neměl Tomáš Filippi bezprostředně po skončení zápasu příliš důvodů k radosti. Liberec jeho zásluhou proti Bernu brzy vedl, ale nakonec padl 2:4.

Tomáš Filippi skóroval proti Bernu v oslabení, ve druhé třetině si připsal také asistenci.

"Zápas bohužel nemůžu hodnotit pozitivně. Zase jsme prohráli, dostali jsme hrozně hloupé góly. Soupeři tam spadlo všechno. Na druhou stranu jsme určitě nepodali špatný výkon. Ale není z toho zase ani bod," krčil rameny jednadvacetiletý útočník.

Liberečtí sahali po úspěchu v minulém utkání na hřišti Fribourgu, kde po první třetině vedli 3:0. I proti Bernu skórovali modrobílí jako první, ale ani druhého ze švýcarských protivníků nepokořili. "Oba týmy měly podobný styl. Hrály hodně kanadsky, nahodí puk do pásma a jdou si za ním," přemítal Filippi.

"Rozhodně jsme na ně měli, ale nedá se nic dělat. Musíme si z těchto zápasů vzít hlavně to dobré. Dali jsme góla v oslabení, měli jsme šance a přečíslení. Ještě se ale určitě zaměříme na přesilovky," doplnil zatím nejproduktivnější forvard libereckého týmu.

Zanedlouho čekají Bílé Tygry další těžké bitvy. Odcestují do Švédska, kde v pátek změří síly s Brynäs a o den později se postaví Djurgårdenu. "Očekávám hodně těžké zápasy. Určitě těžší, než jaké jsme sehráli teď proti Švýcarům. Švédské týmy hodně bruslí, nebude to nic jednoduchého," pravil.

Liberecký herní projev určitě není špatný. Ostrá zátěž může hráčům jenom pomoci, turnaj European Trophy nutí mužstvo makat, bojovat a předčit soka ze zahraničí. Přestože většina týmů zasadí do sestavy i několik juniorů, střenutí nepostrádají náboj. "Pořád je to příprava, ale bereme to jako klasické soutěžní zápasy. Zase tolik o body nejde, i když se nám bez jejich zisku samozřejmě hraje hůř," uzavřel.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Čepice zimní TYGR

390 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit