Bílí Tygři Liberec

Podali jsme kolektivní výkon, těšilo brankáře Tomáše Vošvrdu

Date of publication Author Lukáš Šonský

P r a h a – Liberečtí hokejisté v dohrávce sedmačtyřicátého kola favorita potrápili. Tomáš Filippi zajistil Bílým Tygrům vedení a minutu před koncem základní hrací doby také vyrovnával na 2:2. Na ledě Slavie ale nakonec modrobílí prohráli po samostatných nájezdech, z Prahy si na sever přivezli bod. "Vítězství jsme měli na dosah," mrzelo brankáře Vošvrdu.

Po dlouhé době naskočil do extraligového zápasu. A vedl si znamenitě! Gólman Tomáš Vošvrda dostal od trenérů v souboji se Slavii důvěru a svým výkonem rozhodně nezklamal. Pražané soupeře přestříleli, místy si v pásmu vytvářeli tlak.

Tomáš Vošvrda musel v brankovišti řešit několik ošemetných situací.
Vysokého brankáře Bílých Tygrů ovšem pokořili pouze jednou. Vošvrda inkasoval jen ve třetí třetině z hole Micky. První branku totiž vstřelili červenobílí z trestného střílení, při kterém se do libereckého brankoviště postavil Marek Schwarz. Tentýž muž odchytal také samostatné nájezdy na konci střetnutí. "Já už měl letos hodně pokusů na nájezdy, ale ani jednou mi to nevyšlo. S trenérem jsem se domluvil, že pokud na ně dojde, tak půjde do branky Marek. Zachytal výborně," líčil Vošvrda.

Třiadvacetiletý gólman byl pod Schwarzově příchodu trošku v ústraní. Ale trpělivě vyčkával na svoji šanci, se kterou si skvěle poradil. Proti Slavii zachytal Vošvrda na výbornou, několik velkých šancí protivníka zmařil a svůj tým stále držel ve hře. "Na začátku jsem se do toho malinko dostával. Přeci jen jsem extraligu několik týdnů nechytal. Dvakrát nebo třikrát za mnou dokonce cinkla tyčka. Jinak mi ale kluci hodně pomohli, zablokovali dost střel. Podali jsme dobrý kolektivní výkon."

"Vždy musíte věřit, že až zase naskočíte do zápasu, tak pomůžete týmu. Udržoval jsem se v kondici a zápasové tempo nabíral na farmě v Benátkách, byl jsem připravený," dodal. Liberečtí i přes porážku prodloužili sérii zápasů, ve kterých bodovali. Bez bodu neodešli ze hřiště ve čtyřech posledních bitvách.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Vojtěch Budík krátce o návratu po zranění

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit