Bílí Tygři Liberec

Bojovnost a štěstí na naší straně, jmenoval důvody výhry Tomáš Filippi

Date of publication Author Martin Zíta

L i b e r e c - Bílí Tygři si v pátek poradili v prodloužení se Zlínem, který porazili potřetí v sezoně, a prolomili šňůru zápasů, které končily o gól v jejich neprospěch. Jedním ze strůjců této výhry byl také Tomáš Filippi. Ten brankou v oslabení otevřel skóre a byl vyhlášen nejlepším hráčem domácího celku.

Tomáši, co si myslíš, že dnes bylo klíčem k zisku dvou bodů?
Tak asi hlavně bojovnost. My už delší dobu hrajeme podobně jako dnes, kdy jde v podstatě o to, kdo dá branku na 2:1. Ale myslím, že jsme měli více ze hry. Byly tam nějaké šance, škoda přesilovky pět na tři, ale nakonec se k nám štěstí obrátilo a ten boj do posledních vteřin byl odměněn.

V oslabení jsi otevřel skóre. Co se tam přesně seběhlo?
Tam to někdo skvěle vyhodil po prknech, myslím, že Ondra Vitásek. Já se hned otočil a jel pro puk. Naštěstí jsem tam byl dřív než obránce, kterého jsem si obhodil a jel sám na branku. Pak už to nebylo zase tolik těžké.

Zlín jste porazili už potřetí v sezoně, našli jste snad nějaký recept?
Tak to nevím, těžko říci, jestli na ně umíme hrát. Možná nám jako soupeř sedí, ale nám je jedno, s kým hrajeme. Jsme v situaci, kdy musíme vyhrávat a je jedno, jestli to je Zlín, Kladno nebo Sparta. My tu situaci potřebujeme nějak zvládnout a začít vyhrávat.

Před vítězstvím nad druhým Zlínem jste získali také bod v Plzni, která vede ligu. Motivuje vás to nějak více, takhle vysoko postavené týmy?
Možná to je spíš tak, že soupeři si myslí, že když jsme poslední, tak to půjde samo. To je ale zase voda na náš mlýn, oni jdou do zápasu třeba na půl plynu, zatímco my naplno a pak už se nestačí vrátit, protože na to, aby se hrálo naplno, si to nestačí jen říct. Neřekl bych, že nás to nějak víc motivuje. Jak jsem říkal, jdeme do každého zápasu stejně. Rozhodně to ale je tak trochu paradox.

Tomáši, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Vojtěch Budík krátce o návratu po zranění

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit