Bílí Tygři Liberec

Nemůžeme spoléhat jen na jednoho hráče, říká dvoubodový Filippi

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - Tři domácí výhry v řadě, na to čekali Bílí Tygři od začátku letošní sezony, teď se jim to navíc povedlo bez kapitána Petra Nedvěda. Velkou roli při tom sehrál teprve dvacetiletý útočník Tomáš Filippi, který je nováčkem v kádru Liberce. V létě přišel z kanadské juniorské QMJHL a zdá se, že už se v kádru zabydlel a našel způsob, jak na evropském ledě prokazovat své kvality.

Tomáši, v zápase jste vedli o tři góly, ale nakonec to bylo celkem drama. Jak bys to okomentoval?
Ve druhé třetině na nás soupeř docela vlétl, poté co dostal třetí gól. Docela nás tam Vítkovice točily, my jsme se nechali unést jejich výkonem a přestali jsme hrát. Pak se jim tedy povedlo snížit, ale před třetí třetinou jsme se uklidnili a posledních dvacet minut jsme zvládli lépe.

Tys měl dvě dost povedené asistence. Jak to vypadalo z tvého pohledu?
Při té první jsem to nahrával do brejku nadvakrát, naštěstí se to ke mně vrátilo. Pak už nebylo těžké dostat spoluhráče do brejku a naštěstí z toho padla branka. Ta druhá, při té jsem už měl skórovat já, ale naštěstí to tam dotlačil Honza Víšek.

Jak vám dnes v zápase chyběl Petr Nedvěd?
Samozřejmě, že ztráta takového hráče je znát. Cítilo by to každé mužstvo, navíc když je to kapitán, tak je to ztráta o něco větší. Museli jsme se připravit, že dnes na ledě nebude, stejně jako v neděli se na to budeme muset připravit. Nemůžeme se vždy spoléhat jen na jednoho hráče, ale určitě nám chybí.

Dnes bylo vidět, že sis na ledě rozuměl s Radkem Dudou. Jak moc podle tebe těžíš ze spolupráce s ním?
Je paráda hrát s takovým hráčem, jako je Radek, navíc má hodně zkušeností. Ty já teprve v dospělém hokeji sbírám, a tak je to pro mně jen plus. Když mu dám puk za branku, tak to krásně podrží, párkrát si ho pak vyměníme a dnes se nám povedlo dát dva góly, takže jsem spokojen.

V půlce prvního dějství rozbil Jakub Čutta za vlastní brankou sklo. Co říkáš na tento incident?
Tak ta pauza uprostřed třetiny byla určitě nepříjemná, nohy u toho trochu zatuhnou, ale to je stejné pro oba týmy. Už jsem to párkrát zažil, takže to pro mne není nic velkého. Spíš to bylo něco pro diváky, kterých tu nebylo moc, doufáme, že příště jich přijde víc.

Jak se připravujete na Kladno, kde hrají Jaromír Jágr nebo Tomáš Plekanec?
Už jsme tady pro těmto hráčům hráli, i když tu Jágr nebyl. Musíme to brát jako každé jiné utkání a připravit se na sto procent. V zápase pak budeme muset pohlídat tu jejich první lajnu, která dává drtivou většinu gólů, ale zase nesmíme nechat ostatní tři formace dělat si, co se jim zachce.

Jak tedy vnímáš to, že si zahraješ proti Jágrovi, kterého mělo hodně hokejistů jako vzor zamlada?
Tak já ho měl také vylepeného nad postelí, ale tohle je realita, ti hráči tu prostě jsou a je to super, navíc pro mě jako dvacetiletého kluka, já si budu ten zápas užívat a doufám, že to bude s vítězným koncem.

Často se stává, že hráčům, kteří byli jako ty v Kanadě, chvilku trvá, než zase začnou sbírat body a hrát tak, jak umí. Jak to vnímáš?
I já jsem se vlastně do toho dostával těžko, na první gól jsem čekal asi devět zápasů, což se mi stalo snad poprvé v životě. Určitě mi ale chybí to menší hřiště a větší třetiny, s tím se ale nedá nic dělat. Tady máme také malé hřiště, i když ne tolik jako v Kanadě. Mne osobně ale moc nevadí bruslit, takže jsem si celkem rychle zvykl, jen mi to tam ze začátku nepadalo.

Tomáši, děkujeme za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Vojtěch Budík krátce o návratu po zranění

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Z našeho fanshopu

Šňůrka na krk TYGR

70 Kč
Koupit

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit

Mikina TYGR pánská

1045 Kč
Koupit