Bílí Tygři Liberec

První posila potvrzena. Pod Ještěd přichází Michael Krutil

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři hlásí první posilu do nové sezony. Defenzivní řady vyztuží jednadvacetiletý obránce Michael Krutil, který přichází z pražské Sparty. Smlouvu v Liberci podepsal na dva roky s roční opcí.

Mladý bek míří na sever Čech ze Sparty, většinu minulé sezony ale odehrál v prvoligových Litoměřicích, se kterými si zahrál semifinále Chance ligy. Ve 35 utkáních základní části zaznamenal 15 kanadských bodů, další dva přidal v play off. Tři utkání rovněž odehrál za českobudějovický Motor.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Michael patří mezi nejtalentovanější obránce svého ročníku. I přes svůj mladý věk má zkušenost jak s extraligou, tak se zahraničními soutěžemi. Loni nás při skautingu v Litoměřicích v Chance lize přesvědčil, co v něm dřímá, a já si troufnu tvrdit, že jeho potenciál u Tygrů naplno rozvineme.

Profil Michaela Krutila

Hokejově vyrůstal v Letňanech, odkud se v patnácti letech přesunul na Spartu. V té době už měl na svém kontě starty v mládežnických reprezentačních výběrech. Extraligovou premiéru si odbyl v sezoně 2019/20. O sezonu později zamířil do AHL, kde nastupoval za Rockford IceHogs a v témže roce si zahrál i na juniorském světovém šampionátu. Ročník 2021/22 začal také v zámoří, než odešel do švédského Växjo. Poté se vrátil opět na Spartu, kde byl kmenovým hráčem ve dvou sezonách, ve kterých v součtu naskočil do 22 extraligových utkání. Dalších 69 zápasů přidal v Chance lize v dresech Sokolova a Litoměřic.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

O Kapku lepší hokej má za sebou nejúspěšnější ročník!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit