Bílí Tygři Liberec

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Date of publication Author Klub

Liberec - Odchovanec Jan Šíř dosud celou kariéru působil pod Ještědem, kde odehrál také čtyři a půl sezony v A-týmu. Od nové sezony toto spojení neplatí, čtyřiadvacetiletý forvard míří do jiného klubu v rámci extraligy.

Liberecký rodák měl ve svém životopise doteď uveden pouze jeden klub, odmala bylo jeho jméno spojeno s Bílými Tygry. Šír se výrazně prosazoval v mládežnických kategoriích a prošel také všemi reprezentačními výběry až po nejsledovanější U20, za kterou naskočil také na juniorském šampionátu v roce 2020. Do A-týmu se poprvé prosadil ve stejné sezoně, kdy zaujal pěti body v 15 utkáních. Pevnou součástí "áčka" se stal o ročník později, kdy s týmem dokráčel až do finále play off a získal stříbrné medaile. V sezoně 2022/23 byl na rok dokonce asistentem kapitána, což si v mladém věku vysloužil svou bojovností a příkladnou pílí. Teď poprvé v kariéře mění angažmá.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
I když Honza patří do mladé generace, která prošla akademií a farmou v Benátkách, ve své kariéře potřebuje udělat další krok. Změna prostředí může být pro něj tím pravým impulsem, tím spíš v klubu, kde dostane více prostoru než u nás. Honza je srdcař a já věřím, že se jednou vrátí zpět k Tygrům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit