Bílí Tygři Liberec

Říjnové momenty: Filippi v bitce i přepisování rekordů v Boleslavi

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Při příležitosti reprezentační přestávky se vrací naše rubrika shrnující to nejzajímavější, co se stalo v předchozím měsíci. Během nabitého října stihli Tygři odehrát hned jedenáct zápasů, jaké kuriozity přinesly?

Skalp lídra

Hned první den v říjnu si liberečtí hokejisté připsali velmi cennou výhru. V utkání s Pardubicemi sice ztratili v závěrečné třetině dvoubrankové vedení, nakonec ale slavili zisk dvou bodů po samostatných nájezdech. Do následujících duelů tak šli Tygři psychicky posíleni výhrou nad vedoucím mužstvem tabulky.


Filippi bez rukavic

Tomáš Filippi nepatří mezi hráče, kteří by byli vyhlášení tvrdou hrou. V utkání s Plzní ovšem Aleksi Laakso tvrdě atakoval Martina Faška-Rudáše a zkušený útočník neváhal zastat se svého spoluhráče pěstmi. „Naposledy jsem se pral asi v šesté třídě. Udělal by to každý, nic senzačního bych v tom nehledal,“ prohlásil poté.


Historická výhra

I druhé letošní derby opanovali Severočeši, kteří v Mladé Boleslavi zvítězili 8:0 a zaznamenali tak svou historicky nejvyšší výhru na ledě soupeře. Individuální milník navíc pokořil Daniel Král, jenž se stal nejmladším brankářem Liberce, který v extralize vychytal čisté konto. Další zajímavá fakta týkající se tohoto duelu najdete v samostatném článku.

Nejpovedenější říjnové akce naleznete v následujícím videu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit