Bílí Tygři Liberec

Neměli jsme takový pohyb, jaký bychom chtěli, mrzí Tomáše Filippi

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři chtěli navázat na dvě úspěšná klání nového kalendářního roku 2023. Do cesty jejich záměru se postavily České Budějovice, které pro změnu hledaly první výhru i bodový zisk. Po šedesáti minutách měl nicméně každý celek po dvou vstřelených brankách, a tak se muselo rozhodnout v prodloužení. V něm získal bonusový bod pro Motor Lukáš Vopelka.

Duel načali lépe Budějovičtí, kteří šli do vedení zásluhou Milana Gulaše a jeho rány téměř bezprostředně po buly ve 13. minutě. Již 123 sekund poté ale bylo skóre vyrovnané, to když skóroval v početní výhodě Jaroslav Vlach. V 18. minutě poté na jeho trefu navázal lídr kanadského bodování Tygrů Oscar Flynn. „Motor měl lepší začátek než my, do zápasu jsme se ale vrátili přesilovkou a potom jsme hned vstřelili druhý gól,“ komentuje úvodní třetinu střelec prvního gólu domácích.

„Od té doby to byl vyrovnaný zápas, který se hrál nahoru dolů,“ naráží Jaroslav Vlach na prostřední část, ve které byli nejprve střelecky aktivnější hosté, ale Tygři se posléze dotáhli. I Budějovice si však pomohly přesilovkou a ve 35. minutě zásluhou Stuarta Percyho srovnaly.

Za stavu 2:2 tak putoval souboj do prodloužení, které následně rozsekl pro Jihočechy Lukáš Vopelka. „Myslím si, že momentálně hrajeme dobře. Škoda, že jsme nepotvrdili zisk bodů ze Sparty, to nás moc mrzí. Utkání jdou ale rychle po sobě a v úterý proti Hradci máme další šanci bodovat,“ uzavírá svou výpověď liberecká třiapadesátka.

Domácí byli lepším týmem na buly, zblokovali také těsným rozdílem více střel než soupeř. „Myslím si, že jsme neměli takový pohyb, jaký bychom si představovali,“ hledá možné příčiny ztráty Tomáš Filippi. Sám strávil na ledě více jak dvacet minut, na druhé straně jej však v tomto trumfnuli sedmatřicetiletý respektive devětatřicetiletý Milan Gulaš a Lukáš Pech. „Klobouk dolů před nimi. Oba mají výborné bruslení, takže se při něm podle mě ani moc nenadřou,“ vyjadřuje se na jejich adresu liberecký forvard.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit