Bílí Tygři Liberec

Rotující sestavy? Jsme profíci, nemusíme spolu dlouho trénovat, říká Filippi

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Svěřenci Patrika Augusty se vrátili pod Ještěd na druhý domácí přípravný střet a výhře tentokrát mnoho nechybělo. S pardubickým Dynamem odehráli Tygři vyrovnanou partii, avšak hosté byli úspěšnější v samostatných nájezdech a rozhodli tak o konečném výsledku 3:4.

Jak hodnotíš další odehrané přípravné klání?
Myslím si, že jsme do zápasu nevstoupili vůbec dobře, ale po nějakých osmi minutách jsme se do toho dostali. Troufnu si říct, že jsme potom byli lepší.

Co ti proběhlo hlavou v momentě, když jste inkasovali hned v sedmé sekundě?
Že je to asi rekord. (úsměv) Ale ne, bylo těžké dostat branku téměř ihned po buly. Naštěstí jsme to hodili za hlavu, vyrovnali a potom šli do vedení.

Nad ledem se vyskytovala po celé utkání mlha. Jak obtížné bylo se vyrovnat s takovými podmínkami?
Je léto a je to tak víceméně všude, pro oba týmy navíc stejné. Tím těžší je to potom pro brankáře. Myslím si, že v tuhle roční dobu to ale moc nevadí.

V souboji s Dynamem jsi vstřelil hned dvě branky. Ta druhá padla po nepřehledné situaci před brankou, co se tam stalo?
Chtěl jsem vystřelit mezi nohy a viděl jsem, že puk pak zůstal pod brankářem, takže jsem do něj nějak šťouchnul. V tomhle prostoru se ale moc často nepohybuji, takže nevím, co tam dělat. Naštěstí jsem to propíchnul až do brány.

V minulých utkáních se ve vašich sestavách vyskytlo několik mladíků, někteří dokonce s košíkem. Jak hodnotíš jejich výkony?
Určitě je pro ně super zkušenost, že dostávají šanci v tak mladém věku. Kdy jindy by si měli zkusit osahat dospělý hokej, než v přípravných zápasech. Zatím dávají góly a pomáhají nám, hrají výborně.

Není to ale zároveň na druhou stranu také trochu nevýhoda v tom, že se startem základní části nebudete tolik sehraní v plné sestavě?
Jsme všichni profíci. Když nám trenér řekne, s kým budeme hrát, tak si k tomu jen něco málo řekneme a nemusíme kvůli tomu spolu dva měsíce trénovat.

Je podle tebe pro vás lepší, když se udržuje vyrovnaný poměr mezi vyhranými a prohranými přípravnými souboji?
Samozřejmě všichni trenéři řeknou, že v přípravě koukají na výkony a výsledky moc nehrají roli. Nám hráčům ale každý přípravný zápas dodá sebevědomí a je lepší vyhrávat, než jít do sezóny s osmi prohranými zápasy. V utkání jsme byli hodně blízko tomu, abychom obrali Pardubice, které mají jeden z nejsilnějších kádrů v extralize. Myslím si, že přijeli téměř v plné sestavě, takže máme na čem stavět.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Puk TYGR

125 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šňůrka na krk TYGR

70 Kč
Koupit